Kempens topzangkoor oogst lof in Spanje

Print

4-Tune trad in Valencia op in de mooiste concertzaal van de stad. Foto: ema

Retie - 4-Tune, dat officieel tot de drie beste zangkoren van de provincie behoort, is net terug uit Spanje. De topgroep uit Retie trad er op in de beroemde concertzaal La Beneficència in Valencia.

Met 23 zangers en acht partners reisde 4-Tune vanuit de Kempen naar het zonnige zuiden, waar ze via de Spaanse koorfederatie werd uitgenodigd voor een uniek dubbelconcert met Studium Vocale, een gemengd kamerkoor in Valencia. De Retiese koorleden verbleven er vier dagen.

Het orgelpunt van hun reis was een optreden in het Centre Cultural La Beneficència, de mooiste concertzaal van de stad. Voor een volle zaal brachten ze een repertoire van zowel Vlaamse als Spaanse volksliederen. “Het publiek kon de Nederlandstalige nummers best smaken”, zegt Paul Thijs van 4-Tune. “Maar nog veel meer applaus kwam er toen we enkele klassiekers uit het Spaanse repertoire brachten, waaronder Ay linda amiga en O voso galo comadre.”

Na afloop van het concert mochten de Kempense zangers en zangeressen hun kelen ter plaatse smeren met overvloedige tapas en paella. Zo zijn hun stembanden vandaag alweer helemaal klaar voor een volgend concert. Speciaal voor zijn thuisfans doet 4-Tune buitenlandse show nu vrijdag om 20u nog eens over in het zaaltje van de Alfons Smet Residenties in de Lukasstraat in Dessel. ‘Groeten uit Valencia’, zo luidt de toepasselijke titel van het concert. Toegang: 8 euro.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio