Gemeente en CM hebben ambitie ondanks besparingen en willen één megawoonzorgcentrum

Maria en Rachel spelen een gezelschapsspel. Straks wordt het wellicht nog gezelliger in woonzorgcentrum Sint-Isabella, als ook de mensen van De Hoge Heide erbij komen. Foto: ema

Gemeente en CM hebben ambitie ondanks besparingen en willen één megawoonzorgcentrum

Print
Arendonk - Amper één dag nadat de Vlaamse rusthuizen aan de alarmbel trokken omdat de regering de subsidiekraan heeft dichtgedraaid, komt Arendonk naar buiten met een ambitieus plan voor de bouw van een megagroot woonzorgcentrum voor maar liefst 240 senioren.

Zorgnet Vlaanderen slaakte maandag een noodkreet in een open brief aan Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V). “171 instellingen in Vlaanderen hebben groen licht gekregen van de overheid om te bouwen, maar krijgen voorlopig geen geld”, zo is te lezen in de brief. Alles samen gaat het om een subsidiepot van bijna een miljard euro die eerder al was toegezegd, maar die nu “door de besparingsdrift van de Vlaamse regering” in de frigo wordt gestoken.

Amper enkele uren nadat de brief bij de minister in de mailbox was beland, keurde de gemeenteraad van Arendonk een startnota goed voor een bijzonder project om de ouderenzorg duurzaam te verankeren in het dorp. Vandaag heeft Arendonk, nochtans slechts een dorp van zo'n dertienduizend inwoners, al twee rusthuizen: een van het OCMW en een van de Christelijke Mutualiteit, samen goed voor 240 bedden.

“Het is onze gezamenlijke droom om beide rusthuizen samen te brengen midden in het dorpscentrum van Arendonk”, zegt burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA). “In tijden van toenemende vergrijzing en besparingen is schaalvergroting een absolute noodzaak geworden.”

Lees het hele verhaal woensdag in uw krant.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio