Arendonk en Baarle-Hertog zijn "historische dorpen"

Ricciotti bestaat uit veertig jonge topmuzikanten. Foto: ema

Arendonk en Baarle-Hertog zijn "historische dorpen"

Print
Arendonk / Baarle-Hertog - Arendonk en Baarle-Hertog hebben een belangrijke plaats ingenomen in de geschiedenis van Vlaanderen en Nederland. Dat is de mening van het vermaarde Nederlandse orkest Ricciotti.

Ricciotti is een bekende Nederlandse band van talentvolle muziekstudenten tussen twintig en dertig jaar. Het maatschappelijk geëngageerde ensemble van jonge topmuzikanten maakt vandaag een speciale tournee door Vlaanderen en Nederland om de twintigste verjaardag te vieren van het Cultureel Verdrag van de Lage Landen: een verdrag uit 1995 waarbij Vlaanderen en Nederland de plechtige afspraak maakten om samen te werken op het vlak van cultuur, onderwijs, wetenschap en welzijn.

Ricciotti zonder grenzen, zo heet de tournee. Het bijzondere verjaardagsconcert wordt alleen opgevoerd in “steden en dorpen die een bepalende rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de Lage Landen”.

Behalve steden als Gent, Amsterdam en Utrecht staan er ook twee Kempense dorpen op de concertagenda van de populaire Nederlandse topband. Woensdag treedt Ricciotti op in het open asielcentrum van grensdorp Arendonk. Een dag later is er een optreden in het cultureel centrum van Baarle-Hertog, dat half op Belgisch en half op Nederlands grondgebied ligt. De toegang is gratis.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio