© Eddy Meulemans

© ema

© Repro Eddy Meulemans

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

81-jarige War Van Dun: 47 jaar cafébaas en toch nog perfecte longen

Hoewel hij 47 jaar lang van ’s morgens tot ’s avonds in de sigarettenrook leefde en minstens vijf pinten per dag dronk, heeft ex-cafébaas War Van Dun (81) uit Ravels vandaag toch nog altijd genoeg adem om een zware tuba te bespelen.

Eddy Meulemans

Fanfare Jeugd & Vreugd bestaat zeventig jaar. De enige overlever uit 1945, toen de lokale fanfare werd opgericht, is War Van Dun, bekend van het gelijknamige café Van Dun in Ravels-Eel. Intussen wordt het dorpscafé uitgebaat door zijn zoon Eric en schoondochter Lief, maar in de volksmond gaat iedereen nog steevast een pint drinken “bij de War”.

Ook bij Jeugd & Vreugd wordt de 81-jarige ex-cafébaas nog altijd op handen gedragen. Hij kan nog vlot mee met de jonge garde, geestelijk én fysiek. “Ik heb bewust nooit een sigaret aangeraakt”, zegt hij. “Maar ik heb wel 47 jaar in de sigarettenrook geleefd. Vooral ’s zondags na de mis hing er altijd een dik rookgordijn in ons café. Ook bier drinken heb ik mijn hele leven lang gedaan: minstens vijf pinten per dag, maar soms ook wel tien, of nog meer. Op de duur wordt dat routine.”

Ondanks zijn liederlijke beroepsleven aan de toog, samen met zijn vrouw Maria Ceusters, zijn de longen van de doorwinterde stamineehouder nog in topconditie.

Lees het hele verhaal zaterdag in uw krant.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio