Na broodautomaat is er nu ook een gedichtenautomaat

Print

De nieuwe automaat wordt na de vakantie in gebruik genomen op een speciale boekenbeurs, die de leerlingen van basisschool De Kleine Wereld zelf organiseren. Foto: ema

Ravels - Na de broodautomaat en de frisdrankautomaat heb je in Ravels nu ook een gedichtenautomaat. Het gaat om een semi-automatisch toestel: je steekt er een jeton in, waarna er vanzelf een gedicht uit de bak rolt.

De leerlingen en leerkrachten van gemeentelijke basisschool De Kleine Wereld in de Kerkstraat in Ravels organiseren vrijdag een echte boekenbeurs op school. Het wordt een groots opgezet evenement met tientallen verkoopstandjes van nieuwe en oude kinderboeken, opgesteld in de refter, in de klaslokalen en op de speelplaats. Er wordt ook een heus boekencafé ingericht.

Hét snufje van de beurs is een gedichtenautomaat. Het gaat om een zelfgemaakt semi-automatisch toestel. Het apparaat werkt zoals een frisdrankautomaat. Alleen spuwt de automaat geen blikjes cola of limonade uit, maar wel live voorgedragen poëzie. “Eerst hadden we iets gemaakt met een grote kartonnen doos van een ijskast, waarin een van onze leerkrachten zou plaatsnemen”, zegt kleuterleidster Tinne Rijkers (30).

Intussen werd het prototype na een interne test verder verfijnd door de research & development-afdeling van De Kleine Wereld. “Het uiteindelijke resultaat is een omgebouwde poppenkast”, verklapt juf Tinne.

Lees het hele verhaal donderdag in uw krant

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio