© Eddy Meulemans

© Eddy Meulemans

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

VIDEO. Schoonbroek houdt grootste lottotrekking van Vlaanderen

Op het kerkplein in Schoonbroek in Retie vond afgelopen weekend letterlijk de grootste Lottotrekking van Vlaanderen plaats: met Lottoballen zo groot als een voetbal en met een heuse betonmixer als Lottotrommel.

Eddy Meulemans

Schoonbroek Leeft, een vzw van ex-Chiroleiders die elk jaar in mei een kermis met zelfgemaakte attracties organiseert in Schoonbroek, heeft zaterdag nog eens een heuse stunt uitgehaald. Met veel muziek en lawaai reden de ex-Chiromannen door de straten, met een grote betonmixer die ze geleend hadden bij Mermans ­Beton in buurdorp Arendonk.

Ze riepen alle inwoners naar buiten, verkochten bier voor 1 euro per flesje en lokten zo iedereen mee naar het kerkplein. Daar vond de apotheose plaats van een vooraf met veel poeha aangekondigde megaloterij. Zelf noemden ze het een ‘Kolossale (k)loterij’. Al sinds december hadden ze de ­bevolking daarvoor warm gemaakt, met mysterieuze berichten op de sociale media, maar ook met speciale Lottobulletins die ze bij de lokale kruidenier en in de cafés op de toog achterlieten.

“Op onze eigen Facebookpagina postten we vooraf ook een YouTube-filmpje”, zegt Wim Van Mechelen (43) van Schoonbroek Leeft. “In het filmpje lieten we zien hoe we bij Geronika in Turnhout inkopen gingen doen om onze prijzentafel te vullen.”

Na het zien van de video waren de verwachtingen bij de dorpsbewoners hoog, want in het filmpje bleken Wim en zijn vrienden echt wel peperdure elektronische spullen, verpakt in grote kartonnen dozen, buiten te slepen. Zaterdag vond dan de grote Lotto­trekking plaats.

Lees het hele verhaal maandag in uw krant. De opgenomen video kun je al bekijken in onderstaand YouTube-filmpje.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio