Pater Jos Van der Veken (84) onverwacht overleden

De norbertijnenabdij van Postel meldt het overlijden van pater Jos Van der Veken (84). De uitvaartplechtigheid van de norbertijn uit Retie vindt komende vrijdag plaats.

ema/sver

Pater Jos werd op 19 oktober 1930 geboren in Retie-Schoonbroek als oudste van een landbouwersgezin met tien kinderen. Hij studeerde aan het Sint-Jozefcollege in Turnhout en trad in 1950 in bij de norbertijnen van Postel. Elf jaar later werd hij doctor in de theologie in Rome. Van 1963 tot 1972 was de pater liturgisch adviseur bij Brepols. Hij publiceerde een aantal liturgische werken, waarvan het laatste werd uitgegeven in 2011.

Naast zijn drukke bezigheden, zowel in binnen- als buitenland, ging Jos Van der Veken geregeld voor in de eucharistieviering van Retie. Hoewel hij leed aan een terminale ziekte, kwam zijn overlijden toch nog onverwacht.

Donderdag om 18u wordt de overledene overgebracht naar de abdijkerk, waar voor hem het avondgebed gezongen wordt. De plechtige uitvaartliturgie vindt plaats in de abdijkerk van Postel op vrijdag om 11u.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio