© ema

© ema

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Auto botst vol op gevel van oudste gebouw van Arendonk

Het oudste gebouw van Arendonk verkeert niet meer in onberispelijke staat. De kapel van de Wampenberg liep afgelopen weekend averij op nadat een autobestuurder er tegen de gevel knalde.

Eddy Meulemans

De botsing vond vermoedelijk plaats in de nacht van zondag op maandag, maar niemand zag het ongeval gebeuren. Vast staat dat een auto tegen aanzienlijke snelheid vol op de historische kapel botste. In de bakstenen gevel zit nu een ferme hap.

De dader heeft zich intussen wel bekendgemaakt en deed aangifte bij de politie. Het zou gaan om een inwoner van Arendonk, die naar eigen zeggen danig in paniek was na zijn vreemde ontmoeting met de bewaarengel van de kapel en daardoor meteen verder naar huis reed.

De kapel Onze Lieve Vrouw Ter Sneeuw is meer dan driehonderd jaar oud. Het is het oudste bewaarde gebouw in het dorp. Het prachtige gebedshuis werd in 1705 gebouwd, toen Arendonk getroffen werd door pest en cholera. Zo konden de toenmalige omwonenden er komen bidden, opdat ze gespaard zouden blijven van al die vreselijke epidemies. Later werd het gebouw nog twee keer verwoest door een brand, maar telkens weer opgebouwd. Vandaag is de kapel officieel beschermd als monument.

Lees het hele verhaal in uw krant.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio