© Axelle Frederickx

RackRolly steekt Humo naar de kroon: Arendonkse wedstrijd is "beter dan ooit"

De elektronische poprockband What about Washington? heeft de eerste editie van de RackRolly in Arendonk gewonnen. Het plaatselijk wereldberoemde rockconcours kwam eind vorig jaar in het nieuws omdat het zijn naam moest veranderen onder druk van het weekblad Humo.

De voorbije tien jaar is de 'Rock Rally van Arendonk' uitgegroeid tot een van de bekendste en meest prestigieuze wedstrijden voor jonge rockbands in de Kempen. Grote geldprijzen zijn er niet aan verbonden. Wel heeft de jury een uitstekende reputatie en wordt de winnaar telkens beloond met een liveoptreden op het grote podium van het populaire popfestival Arendonk Zingt & Swingt, dat jaarlijks meer dan tienduizend bezoekers lokt.

Het succes van het Arendonkse rockconcours kwam intussen ook ter ore bij de organisatoren van Humo’s Rock Rally, de moeder van alle Vlaamse rockwedstrijden. Heel wat ex-winnaars, waaronder Stijn Meuris van Noordkaap en Bent Van Looy van Das Pop, zijn later doorgebroken en echte rocksterren geworden. “Er is maar één Rock Rally in Vlaanderen en dat is Humo’s Rock Rally”, liet Pascal Depreeuw van Humo eind vorig jaar weten, waarna hij zijn collega’s in Arendonk vriendelijk maar dwingend verzocht om de beschermde merknaam 'Rock Rally' niet meer te gebruiken.

Een drama hebben ze er in Arendonk niet van gemaakt: door gewoon twee klinkers te verwisselen was het probleem al opgelost. Ook voor Humo was het probleem daarmee van de baan. Het vond de Arendonkse naamsverbastering naar RackRolly zelfs “goed gevonden” en “best grappig”.

Intussen heeft de eerste RackRolly ook een winnaar opgeleverd: What about Washington?, prille twintigers uit Gent die volgens RackRolly-jurylid Bart Van Gorp “zeer beloftevol” zijn en op de drempel van de doorbraak staan. “Draai hun nummers op Studio Brussel en ze zijn vertrokken. Hun songs gaan zeker opvallen”, zegt hij. “Het niveau van de deelnemers was dit jaar uitzonderlijk hoog.”

Lees het hele verhaal dinsdag in uw krant.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio