© Eddy Meulemans

© Eddy Meulemans

© Eddy Meulemans

1 / 3

Betonnen vangrails beschermen fietsers tegen modder

Het toeristisch fietspad van Arendonk naar Mol-Postel krijgt een afscheiding met betonnen vangrails om te vermijden dat auto’s en tractoren er nog over zouden kunnen rijden en zo het rijwielpad bevuilen met steentjes en modder.

Eddy Meulemans

Het recreatief fietspad langs de Grensweg, een lange zandweg die vanaf Brug 4 in Arendonk langs natuurreservaat De Moeren naar Reusel en Mol-Postel leidt, ligt er maar één keer per week netjes bij: net op het moment dat de gemeentewerkers van Arendonk er passeren met hun veegmachine. Maar zodra de werkmannen hun rug gedraaid hebben, wordt hun werk alweer tenietgedaan door auto’s, vrachtwagens en tractoren die argeloos met twee wielen over het fietspad rijden.

“Ik passeer hier regelmatig met mijn fiets”, zegt fietser Tiny ­Tijssen (65). “Maar het is hier ­altijd een vettige troep. Vaak zie ik tractoren, met hun banden vol modder, over het fietspad rijden. Voor hen is het verharde fietspad ongetwijfeld veel comfortabeler dan de hobbelige zandweg, maar wij fietsers zijn er de dupe van."

Al vele jaren regent het klachten van fietsers die zich storen aan de erbarmelijke staat van het fietspad, dat nochtans deel uitmaakt van de populaire Miel Ottenroute en ook op het fietsknooppuntennetwerk ligt. Daarom heeft het gemeentebestuur van Mol nu een budget van 17.000 euro vrijgemaakt om het fietspad voorgoed af te ­schermen van het auto- en vrachtverkeer op de zandweg erlangs.

Lees het hele verhaal donderdag in uw krant

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio