Kempense bossen zijn het Mekka van crossduatlon

Print

“Nergens is het terrein zo geschikt als in de Kempen”, zegt Belgisch kampioen Rob Woestenborghs (38) uit Vosselaar. Foto: ema

Vosselaar / Retie - De Kempense bossen zijn het Mekka van de crossduatlon, een combinatie van veldlopen en mountainbiken. Niet toevallig wordt ook het Belgisch kampioenschap betwist in onze regio, in Retie.

“Crossduatlon verloopt over korte afstand: eerst 4 kilometer lopen, dan 24 kilometer door de bossen en velden crossen met de mountainbike en daarna nog eens 4 kilometer lopen”, zegt Michel Sprangers, organisator van de Winterduatlon van Retie, een wedstrijd die nu wordt opgewaardeerd tot Belgisch kampioenschap.

Het BK in Retie vindt plaats op zondag 8 maart en telt ook mee voor de ‘Crossduatlon Classics’. Dat is een nieuw regelmatigheidscriterium, een beetje zoals de Superprestige en de Bpost Bank Trofee in het veldrijden. Vier van de vijf wedstrijden van deze nieuwe competitie worden ingericht in… de Kempen: Retie, Lichtaart, Geel-Bel en Ravels.

“Nergens is het terrein zo geschikt als in de Kempen”, bevestigt Belgisch kampioen Rob Woestenborghs (38) uit Vosselaar. “En ik kan het weten, want ik woon nu in Oudenaarde, in de Vlaamse ­Ardennen in Oost-Vlaanderen. De Vlaamse Ardennen zijn een fantastische streek. Toch mis ik de Kempense bossen, waar je de hele winter door volop kan lopen en mountainbiken, in de gezonde natuur en lekker beschut tussen de bomen.”

Lees het hele verhaal woensdag in uw krant.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio