Twee vrienden vinden gat in de markt: prefabbeton

"We zijn drie jaar geleden met niets begonnen", zeggen Patrick Spooren (links) en Serge Meulemans (rechts). Foto: ema

Twee vrienden vinden gat in de markt: prefabbeton

Print
Arendonk / Retie - Twee jonge dertigers uit Retie en Arendonk hebben het gat in de bouwmarkt gevonden: prefabbeton. Drie jaar geleden zijn ze naar eigen zeggen “met niets begonnen”. Vandaag hebben ze al zeventien werknemers in dienst en openen ze een nieuwe betoncentrale van 800.000 euro.

3T Beton, zo heet de succesfirma van Patrick Spooren (34) uit Retie en Serge Meulemans (34) uit Arendonk. Het bedrijf is gespecialiseerd in betonnen prefabelementen, vooral trappen en balkons voor huizen en appartementen.

Van een crisis in de bouw hebben de twee vrienden tot dusver geen weet. “We zijn drie jaar geleden met niets begonnen”, zegt Patrick. “Omdat de industriegrond in Retie en Arendonk te duur was, huurden we een oude loods in het industriepark van Lommel en zochten we zelf een rolbrug en een kleine betoncentrale bijeen.”

Van achter hun computer stuurden ze op goed geluk wat e-mails naar aannemers en architecten in de buurt, in de Antwerpse en Limburgse Kempen. Niet veel later kregen ze enkele kleine opdrachten binnen, maar al snel werden de bestellingen groter en talrijker. Intussen is 3T Beton een bloeiende kmo met zeventien werknemers en een omzet van liefst 2,5 miljoen euro.

Lees het hele verhaal dinsdag in uw krant - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio