Nonkel Jef wordt peter van culinaire fietsroute in Retie, Balen en Dessel

Niemand minder dan Nonkel Jef kwam langs in De Watermolen in Retie om de hoofdprijs uit te rijken aan Dirk Verbijlen: een elektrische fiets. Foto: ema

Nonkel Jef wordt peter van culinaire fietsroute in Retie, Balen en Dessel

Print
Retie / Balen / Dessel - Drie horecazaken in Retie, Balen en Dessel, die elk met de letter ‘W’ beginnen, hebben samen een unieke culinaire fietsroute ontwikkeld: de WWW-fietsroute.

De WWW-fietsroute is een initiatief van drie bekende Kempense brasseries: Watermolen in Retie, Waterhoek in Balen en Witte Haas in Dessel. Sinds begin dit jaar kun je vanuit elk van de drie tavernes een fietsroute van 48 kilometer volgen, langs de knooppunten van het fietsroutenetwerk, en tegelijk genieten van een driegangenmenu. Het arrangement kost 25 euro en bevat een kaaskroket, een hoofdgerecht van varkenshaasje of kabeljauw en een chocoladedessert.

Aan de WWW-fietsroute is ook een wedstrijd verbonden, waarbij je onderweg enkele vragen moet oplossen. De prijsuitreiking vond donderdagavond plaats in taverne De Watermolen in Retie. Niemand minder dan Nonkel Jef, bekend van de gelijknamige tv-serie op VTM, kwam langs om de hoofdprijs te overhandigen aan de winnaar: een nieuwe elektrische fiets. Een andere leuke prijs was een 'frietfeest van 400 euro'.

Nonkel Jef is ook de nieuwe peter van de route.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio