© ema

Korfbalclub RKC drinkt alleen nog kraantjeswater

De spelers van korfbalclub RKC in Retie drinken op training en tijdens de wedstrijd alleen nog kraantjeswater. “Veel goedkoper en even goed voor de dorst als flessenwater”, zeggen de korfballers, die er een leuk promofilmpje over maakten.

‘Vriend van den tap’, zo heet de campagne van de provincie Antwerpen om de sportclubs aan te sporen om alleen nog water uit de kraan te drinken tijdens het sporten. “Beter voor het milieu en beter voor de clubkas”, zo meent het provinciebestuur. Aan de campagne werd ook een wedstrijd verbonden, waarbij alle clubs in de provincie de voorbije weken een eigen promofilmpje konden insturen. Intussen heeft de jury alle inzendingen bekeken. En de winnaar is… de Retiese Korfbalclub (RKC).

“We namen het filmpje op met onze acht- en negenjarigen”, zegt Anja Don Porto Carero (43), begeleidster van de U10 van RKC. “We lieten hen door het Gemeentepark lopen, tot ze allemaal heel veel dorst hadden. Daarna spurtten we met de hele groep naar de oude pomp op het marktplein, waar iedereen een eigen beker vulde met fris water uit de kraan. Kraantjeswater is een prima sportdrank: gezond, goed voor de dorst en tweehonderd keer goedkoper dan flessenwater.”

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen editie Kempen.

Om het winnende filmpje van de Retiese korfballers te bekijken: klik op 'play' in onderstaand schermpje.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio