Kachelbouwer Dovre investeert 3 miljoen euro in nieuwe gietlijn

Print

“Innovatie is onze troef”, zegt Marcel Roovers (tweede van rechts), hier samen met de overige directieleden Rudy Sterckens, Herman Van Loon en Tom Gehem. Foto: ema

Ravels - Terwijl andere ijzergieterijen, vooral in Wallonië, moeite hebben om te overleven of zelfs moeten sluiten, is Dovre in Ravels nog in volle bloei. De bekende Kempense kachelproducent investeert vandaag 3 miljoen euro in een nieuwe gietlijn.

Bij kachelproducent Dovre in Ravels werken vandaag tweehonderd arbeiders en bedienden. “Of de nieuwe gietlijn nog extra banen oplevert? Nee, maar dankzij deze investering is de werkgelegenheid in ons bedrijf wel gegarandeerd. In onze sector is dat al zeer opmerkelijk", zegt directeur Marcel Roovers.

Bij Dovre worden van oudsher vooral houtkachels gemaakt. “Houtkachels zijn weer helemaal in”, zegt de bedrijfsleider van Dovre. “Nu iedereen zich zorgen maakt over de energiebevoorrading, gaan meer en meer mensen op zoek naar goedkope en betrouwbare verwarming. En zo komen ze vanzelf uit op een aloude houtkachel.”

Nog een reden waarom Dovre de voorbije jaren gestaag verder groeide, tot een jaaromzet van ruim 35 miljoen euro, is dat het bedrijf voortdurend inspeelt op nieuwe trends.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen editie Kempen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio