MS-patiënte vraagt motortje op haar rolstoelwielen

MS is een vreselijke ziekte. Toch blijft Sandra er vrolijk bij en wil ze absoluut blijven werken. Foto: Eddy Meulemans

MS-patiënte vraagt motortje op haar rolstoelwielen

Print
Arendonk - Een MS-patiënte uit Arendonk wil graag een motortje op de wielen van haar rolstoel omdat ze zelf niet meer genoeg kracht heeft in haar armen en handen. Ze heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij de Vlaamse overheid, maar voorlopig zonder resultaat.

Sandra Calsius (43) uit de Hertevelden in Arendonk lijdt aan multiple sclerose, een ongeneeslijke ziekte in het zenuwstelsel die gestaag voortschrijdt en vaak leidt tot verlamming. “Bij mij werd de ziekte vijftien jaar geleden ontdekt. Ik was toen 28 jaar”, zegt Sandra. “Eerst werkten mijn benen niet meer en nu kruipt de ziekte langzaam omhoog. Intussen heb ik ook al bijna geen kracht meer in mijn handen, armen en schouders."

MS is een vreselijke aandoening. Toch blijft Sandra er vrolijk bij. Ze werkt als communicatieambtenaar bij het OCMW in Arendonk en doet haar job nog altijd met veel overgave en plezier. Alleen kost het haar almaar meer moeite. “Als ik naar het toilet wil, moet ik een lange gang van dertig meter door. Dan ben ik doodmoe als ik daar aankom. Vooral de eerste meters, in ons bureel zelf, zijn bijna niet meer te doen voor mij omdat er overal een vloertapijt ligt. (Lacht) Dat tapijt is heel mooi, maar het bolt voor geen meter."

Als Sandra wil blijven werken, heeft ze dringend ‘hoepelondersteuning’ nodig: een motortje op haar rolstoelwielen, een beetje zoals bij een elektrische fiets.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio