© ema

Zuid-Afrikaanse wijn valt in de smaak bij proevers in Ravels

In de Wereldwinkel in Ravels staat een tafel vol heerlijke en eerlijke wijnen klaar voor de lokale inwoners, die er gratis van mogen proeven. Een van de flessen die het meest in de smaak blijkt te vallen bij de proevers, is de ‘Groot Eiland Chardonnay-Chenin’: een fruitige Zuid-Afrikaanse wijn die wonderwel samengaat met kalfsvlees, coquilles en visgerechten.

Eddy Meulemans

In de Oxfam Wereldwinkel in de Kerkstraat in Ravels vond zaterdag een gratis wijnproefdag plaats. “De proeverij was een succes, met een gezellige drukte en een mooie omzet. En daar helpen we natuurlijk ook onze partners in het zuiden mee vooruit”, zegt Jan Van Oekelen van Oxfam Ravels.

Behalve de ‘Groot Eiland Chardonnay-Chenin’ werd ook de ‘Raza Torrontès reserva’ enthousiast onthaald door de proevers. “In het glas geeft deze Argentijnse wijn een opvallende helderheid en verleidelijke tonen van exotisch fruit”, zegt Jan. “In de mond is hij zeer aromatisch, vol, rond en sappig, met een herkenbare smaak van de muskaatdruif, rijpe ananas en perzik. Deze wijn is lekker bij exotische gerechten met kruiden en specerijen of wokgerechten op basis van kip of vis.”

Een fles ‘Groot Eiland Chardonnay-Chenin’ kost 7,45 euro. Voor een ‘Raza Torrontès reserva’ betaal je net ietsje meer: 7,95 euro.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio