© ema

© ema

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Traiteurs in Arendonk en Geel zijn beste van België

Terwijl vele uitbaters van restaurants en feestzalen lijden onder de crisis, zijn traiteurs overal in opgang. Almaar meer particulieren en bedrijven kiezen vandaag voor feestjes op maat, in eigen huis. Twee Kempense cateraars krijgen nu ook nationale erkenning.

Eddy Meulemans

Op 1 december worden de ‘Belgium Horeca Awards’ uitgereikt. Twee van de twaalf finalisten in de categorie catering komen uit onze regio: ETM Catering in Arendonk en Chaudfroid in Geel. “Ik was vroeger kok in een restaurant en later banketbakker”, zegt Thérèse Dirkx (39) van ETM Catering in Arendonk. “Vijf jaar geleden begon ik als traiteur in bijberoep, maar al na drie maanden heb ik er mijn hoofdberoep van gemaakt omdat ik zo veel werk had.”

Catering is een snel groeiende business, zeker in onze regio. Zowel particulieren als bedrijven kiezen almaar vaker voor een ‘thuisfeest’. “De crisis speelt in ons voordeel”, zegt Paul Mortelmans (51) van Chaudfroid in Geel. “Ook feesten doen de mensen vandaag prijsbewuster. Een feest bij je thuis is goedkoper en je krijgt meer waar voor je geld dan wanneer je al je vrienden of familieleden zou trakteren in een taverne of restaurant. Als ik alleen naar onze sector kijk, dan zeg ik: lang leve de crisis!”

Lees het hele verhaal in uw dinsdagkrant.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio