© ema

© ema

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Scouts maken hot-dogs voor 'vurige wandelaars' in Prinsenpark

De Scouts van Retie staan klaar voor de ontvangst van de deelnemers aan de 'vurige avondwandeling': een trip van 3 kilometer door het donkere Prinsenpark, met talrijke vuurspektakels onderweg. In het kraampje van de Scouts kunnen de wandelaars na afloop alle verbruikte calorieën weer aanvullen met bier, frisdrank en... een lekkere hot-dog met mosterd of ketchup.

Eddy Meulemans

De 'vurige avondwandeling' vond zaterdagavond plaats in het Prinsenpark in Retie. Het was de eerste van een lange reeks winteractiviteiten in de provinciale domeinen in onze regio. Een overzicht van het volledige aanbod vind je op de speciale winterwebsite van de provincie: www.gezelligbuiten.be.

"Wanneer het straks begint te vriezen, zal je op deze website ook alle nuttige schaatsinformatie vinden, onder meer over de dikte van het ijs op onze vijvers", zegt Valerie Van Dessel.

De aftrap van de 'gezellig buiten'-activiteiten was zaterdag al meteen een schot in de roos. Aan de aankomst konden de deelnemers nog lekker nagenieten aan een van de zes opgestelde drank- en eetkraampjes van de lokale verenigingen: de Scouts van Retie, Sint-Sebastiaansgilde, zangkoor Euphonia, supportersclub Bloew Army, de Wijnmakersgilde en de Zwemclub van Geel. Wat ze zoal serveerden? Van hot-dogs tot boerenspek met eieren, pizza, chocomelk, soep, frisdrank, bier, wijn en champagne.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio