© Eddy Meulemans

© ema

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Chef Ivan Menten van Lèche Plat: "Ik ben nog geen Sergio Herman"

De hoogste Kempense nieuwkomer in de culinaire gids Gault&Millau is bistro Lèche Plat op het marktplein in Arendonk. De 35-jarige chef Ivan Menten krijgt meteen een uitmuntende score van 14 op 20: slechts 2 puntjes minder dan topchef Sergio Herman.

Eddy Meulemans

De strafste nieuwkomer in Vlaanderen is het vermaarde restaurant The Jane van Sergio Herman, met 16 op 20. In onze regio is dat bistro Lèche Plat in Arendonk. "Zelf ben ik heel blij met mijn 14", zegt chef Ivan Menten. "Het verschil met Sergio Herman bedraagt maar 2 punten. Dat lijkt misschien niet veel, maar in werkelijkheid is The Jane echt wel van een totaal ander niveau. Ik ben er onlangs zelf gaan eten. Wees gerust, ik ben nog geen Sergio Herman. Die man is een culinair wonder."

Toch is ook Ivan stilaan een rijzende ster in de Vlaamse keukenwereld. Zo werd hij eerder dit jaar ook al bekroond tot Belgisch viskok van het jaar. "Maar dat betekent niet dat hij niet met vlees om kan", zo lezen we nu in de nieuwe Gault&Millau. "Ivan Menten beheerst perfect zijn keukentechnieken en gaartijden en brengt een rijke keuken vol diepgang."

Lees het hele verhaal in uw krant van donderdag 13 november 2014.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio