© Eddy Meulemans

Geen referendum over duur kerkhek in Arendonk

Het referendum over de wijzerplaten op de Sint-Romboutstoren in Mechelen krijgt dan toch geen navolging in Arendonk. Er komt geen volksraadpleging over het wel of niet terugplaatsen van het ijzeren hek rond de lokale parochiekerk. Dat besliste de gemeenteraad.

Eddy Meulemans

De honderd jaar oude ‘grillie’ werd in 2006, toen het dorpscentrum van Arendonk heringericht werd, weggehaald en voorlopig opgeslagen in de gemeentelijke magazijnen. Daar ligt het nu al acht jaar te verroesten. Maar omdat het een beschermd monument is, is het gemeentebestuur verplicht om te restaureren en... terug te zetten. Het probleem is alleen dat de renovatie heel veel geld kost: 1,1 miljoen euro.

Gezien de torenhoge kosten, maar ook omdat nogal wat inwoners de ‘grillie’ liever niet meer willen terugzien, stelden de oppositiepartijen A+ en SP.A voor om er eerst een referendum over houden onder de bevolking. De vraag zou dan luiden: “Wenst u dat het hek terugkomt, ja of nee?” Maar het voorstel werd maandagavond afgewezen door de meerderheidspartijen N-VA en CD&V.

Lees het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio