© Eddy Meulemans

Aankoop NAVO-hallen in Weelde oogst felle kritiek

Met de aankoop van de NAVO-hallen in Weelde stort het gemeentebestuur van Ravels zich in een ongewis avontuur. Dat zeggen de lokale oppositiepartijen, die zich daarvoor onder meer baseren op een haalbaarheidsstudie van IOK van twee jaar geleden.

De gemeenteraad van Ravels keurde maandag de aankoop goed van het militair domein van Weelde: een terrein van 48 hectare, met 17 megagrote loodsen die destijds gebouwd werden door de NAVO om er Amerikaanse vliegtuigen en tanks in te stallen. Prijs: 3 miljoen euro.

Volgens burgemeester Walter Luyten (CD&V) is het een buitenkans die de gemeente niet mag laten schieten. “De mogelijkheden zijn enorm”, zegt Luyten, die vooral wil vermijden dat het domein in privéhanden valt en er zo een groot logistiek centrum of industriepark zou komen. De nieuwe bestemming die hij zelf voor ogen heeft, is een mix van natuur en zachte economie: lokale KMO’s, een evenementenhal en magazijnen, onder meer voor de gemeente zelf en de Ravelse verenigingen.

Een evenementenhal en extra opslagruimte voor gemeente en verenigingen vindt gemeenteraadslid Peter Van Raak (Dorpslijst Ravels) prima. “Maar de overige hallen moeten we later weer verkopen. Het is niet de kerntaak van een gemeente om projectontwikkelaar te spelen”, zegt Van Raak.

Ook Marc Van Dun (N-VA) heeft felle kritiek. “We investeren vandaag 3 miljoen euro gemeenschapsgeld zonder te weten wat er kan of niet kan in Weelde. De volledige ontwikkeling en het onderhoud van het gebied zullen later vast nog véél meer gaan kosten", vreest de partijsecretaris van N-VA.

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio