Kempense barbecuechefs veroveren 'The Jack'

Print

De helden van de natie van links naar rechts: Gert Vandingenen uit Neerpelt, Marcel Duijvekam uit Mol, Peter Verhesen uit Geel, Pieter Verachtert uit Geel, Mano Zaal uit Mol en Benny Rombouts uit Arendonk. Foto: ema

Arendonk / Mol / Geel - Het Kempense barbecueteam BBQ+ heeft een topprestatie geleverd op ‘The Jack’, het grootste en meest prestigieuze barbecue-evenement ter wereld. Het officieuze wereldkampioenschap vond plaats in de Verenigde Staten, de bakermat van de barbecue.

Aan The Jack mogen alleen de honderd beste teams van de wereld meedoen. Bijna allemaal komen ze uit de Verenigde Staten. Uit Europa worden alleen de landskampioenen toegelaten. “The Jack is de Super Bowl van de barbecue. Een uitnodiging krijgen om hieraan te mógen deelnemen is al ongelofelijk”, zegt Mano Zaal (45) uit Mol, chef van BBQ+. De Kempense ploeg telt zes hobbykoks uit Arendonk, Geel, Mol en Neerpelt.

De Belgische supersterren van de barbecue zijn net terug uit de VS. In de luchthaven in Zaventem werden ze dan wel niet opgewacht door een uitzinnige menigte. Toch hebben ze de voorbije dagen een uitzonderlijke prestatie verricht. In het prestigieuze onderdeel van de spare ribs veroverde BBQ+ de vijfde plaats en liet zo, in het hol van de leeuw, tal van gerenommeerde Amerikaanse topteams achter zich. “Het is de eerste keer in de 26-jarige geschiedenis van The Jack dat een team buiten de VS zo hoog eindigt in dit onderdeel”, zegt Mano trots.

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio