© Vivianne Frederickx

Rioolwater vernietigt oogst moestuintjes, maar oplossing op komst

De Brakkebeek werd zondag overspoeld met rioolwater en trad buiten haar oevers. In een mum van tijd liepen de lager gelegen moestuintjes van het VELT-tuinencomplex helemaal onder water en is de oogst onbruikbaar.

Erik Maes

Zondag stonden de overstortkleppen van de riolering in de Wijtschotbaan na felle regenbuien helemaal open en stroomde al het rioolwater rechtstreeks in de Brakkebeek die door het VELT-tuinencomplex loopt. Voor de zoveelste keer stonden de lager gelegen moestuintjes blank en is de helft van de tuiniers getroffen

Simonne Janssen, verantwoordelijke van de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren(VELT) in Schoten, is er het hart van in, “In juni 2016 werden onze moestuintjes al eens zwaar getroffen en ook nu is het weer van dat. Onze tuiniers zijn zeer ontevreden met deze gang van zaken en worden een beetje radeloos. Ze hopen wel op hulp vanuit de gemeente om herhaling te voorkomen.”

Erik Block, schepen van Leefmilieu, werkt aan een oplossing, “Schoten heeft een aanvraag ingediend om achter de groendienst nieuwe tuintjes aan te leggen die aansluiten aan het huidige complex en ook beheerd zullen worden door VELT. Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauwvlieghe heeft het dossier intussen positief beoordeeld en kent een subsidie van 15000.00 euro toe. Zodra de tuintjes verplaatst zijn, kunnen we aan de Brakkebeek een overstromingsgebied creëren of een dam aanleggen maar dat moet nog wel besproken worden met Aquafin.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio