Maandag 27 maart was het op de Louis Wouters atletiekpiste verzamelen voor loopschoenadvies en een eerste loopsessie. Met een training op maandag- en woensdagavond werd langzaam maar zeker het tempo opgedreven zodat iedereen klaar was voor de ultieme test op de vijf kilometer.

Woensdagavond stonden 50 goed geoefende en gemotiveerde lopers klaar in de startblokken om de wedstrijd van hun leven te lopen. Allen behaalden ze op eigen tempo de eindmeet en werden in een zinderende sfeer als helden onthaald. Vele lopers hebben de smaak van het lopen helemaal te pakken en maken zich stilaan op voor de braderijloop van zondag 25 juni om dit huzarenstukje nog eens dunnetjes over te doen.

Erwin Le Bon (48) die met een tijd van 23 minuten en 54 seconden als eerste de streep haalde zag er nog opvallend fris uit. "Zelf ben ik een fervent fietser maar mijn echtgenote Hilde, die twee jaar geleden deelnam, overtuigde me om nu mee te doen. Met wekelijks twee loopsessies en nog wat huiswerk van onze coach waren het twee intensieve maanden maar ik kan het iedereen aanbevelen."

http://www.schoten-atletiek.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio