© Jens Daems

© Jens Daems

© Jens Daems

© Jens Daems

© Michel Mertens

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Tafeltennisspelers uit Engeland en België ontmoeten elkaar voor de 25e keer

Tafeltennisclub Schoten kreeg afgelopen weekend bezoek van de Windsor Table Tennis Club uit het Engelse Clacton-on-Sea. Deze internationale ontmoeting, die helemaal in het teken van de vriendschap en fairplay stond, was na meer dan 50 jaar aan haar zilveren jubileum toe.

Erik Maes

Na een toevallig contact met oud-voorzitter George Meakin van Windsor Table Tennis Club mocht Tafeltennisclub Schoten in 1965 voor het eerst een ploeg uit het Engelse Clacton-on-Sea ontvangen. Het bezoek viel in de smaak en In 1972 is de club op haar beurt afgereisd naar Engeland om de spelers van Windsor partij te geven.

Voorzitter Michel Mertens vertelt hoe het toernooi verloopt, “Windsor heeft 16 spelers afgevaardigd. Met vier ploegen van telkens vier spelers strijden zij tegen onze spelers voor de wisseltrofee die staat voor vriendschap en fairplay. Nadien volgt nog een dubbeltoernooi waarin de eerste speler gekoppeld wordt aan de laatste speler, de tweede aan de voorlaatste, enz... om elkaar dan onderling partij te geven. Deze ontmoeting vindt nu voor de 25e keer plaats vindt en hopen van harte dat we deze traditie nog lang kunnen herhalen.”

Met een gezellige bowling en diner op zaterdagavond en een verbroedering op zondagavond was er ook tijd voor plezier en amusement. Na een gezellige brunch nam de club maandagmiddag afscheid van haar Engelse vrienden die in 2019 op hun beurt wat graag de Belgen zullen verwelkomen.

http://www.ttkschoten.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio