© Anneleen Reynders

© Anneleen Reynders

© Anneleen Reynders

© Anneleen Reynders

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kleuters van Gelmelen veroveren de wereld

Met een ‘reis rond de wereld’ werkten de zes kleuterklassen van basisschool Sint-Cordula in de Gelmelenstraat twee weken lang elk rond een ander werelddeel. Als afsluiter van dit klasdoorbrekend project was er woensdag een toonmoment voor de ouders.

Erik Maes

De jongste kleuters van juf Lien gingen op reis naar de Noordpool. De kleuters van juf Ann mochten op safari naar Afrika. De kleuters van juf Geert trokken doorheen Azië. De kleuters van juf Ilse gingen op verkenning door Europa. De kleuters van juf Laura reisden door Zuid-Amerika en de kleuters van juffen Kathleen en Kathy bezochten Noord-Amerika.

In elke klas leerden de kleuters heel wat bij over hun werelddeel en maakten ze telkens een themagebonden specialiteit klaar. Eens al het studie- en kookwerk achter de rug was, mochten de kleuters tijdens klasdoorbrekende spelmomenten zelf ook op ontdekkingsreis gaan in de andere klassen.

Na hun rondreis werden de ouders op hun beurt uitgenodigd om in de klassen een kijkje te komen nemen. Als volleerde gidsen gaven de kleuters zelf een rondleiding en lieten ze hun ouders proeven van Afrikaanse thee, Italiaanse pasta, kroepoek uit Azië, Mexicaanse tortillachips met guacamole, ijsjes van de Noordpool en popcorn uit Amerika.

http://www.bssintcordula.beMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio