© Erik Maes

© Erik Maes

© Erik Maes

1 / 3

Leerkrachten Sint Cordula laten kinderen, ouders en grootouders samen wandelen

De werkgroep verkeer van basisschool Sint-Cordula organiseerde zondagnamiddag een wandelpromotiedag voor het hele gezin. Jong en oud gingen samen op pad in park Vordenstein waar ze genoten van vertellingen en vier historische degustaties.

Erik Maes

Juffrouwen Annelies en Stien en meesters Steven, Tom en Micky van de werkgroep verkeer mochten op deze zonovergoten winterdag 135 leerlingen, ouders en grootouders verwelkomen. Om elkaar niet voor de voeten te lopen vertrok elk half uur een groep voor een wandeling van 4 kilometer.

Onderweg werd drie maal halt gehouden voor een lang gedicht, een gitaarverhaal en een verhaal zonder medeklinkers over ‘Rooddrapje’. Om weer op krachten te komen kon iedereen die het wenste proeven van versgemaakte soep, bruin brood, oud snoep en rijstpap met gouden lepeltjes zoals in de tijd van Bokrijk.

De wandeling werd afgesloten bij ‘Gerard De Clochard’ die met jenever en fruitsap trakteerde en het verhaal vertelde van de hottentotten die lang geleden in Vordenstein op nijlpaardenjacht gingen. De opbrengst van deze namiddag gaat naar de aankoop van gezelschapspelen en grote klokken voor eetzaal en speelplaats.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio