© Erik Maes

© Erik Maes

© Erik Maes

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Roedolph is het nieuwste 'renbier' voor de kerstdagen

'Roedolph' is de jongste biercreatie van Thuisbrouwerij de vierkant meter. Tijdens een proeverij in zaaltje Gelmelen werd dit Belgisch winterbier door bierbrouwer Ken Naessens voorgesteld aan het grote publiek.

Erik Maes

Het recept van ‘Roedolph’ is tot stand gekomen na een samenwerking tussen de artisanale microbrouwerij Bryggya Brewery uit Moerkerke bij Damme en Thuisbrouwerij de vierkante meter. Ingrediënten zijn onder meer jeneverbessen en zoethout die dit rode winterbier van 9,2 graden een kruidige en smaakvolle afdronk geven.

Liefhebbers van artisanale bieren konden zondag tijdens een druk bijgewoonde proeverij in zaaltje Gelmelen in primeur kennis maken met dit nieuwe winterbier. De keuze voor de locatie was een schot in de roos vertelt Ken Naessens. “Met zaakvoerder Kris Van De Mieroop is het altijd plezant samenwerken en bovendien is zijn zaak centraal gelegen zodat iedereen te voet of per fiets kon langskomen.”

Wie er zondag niet bij kon zijn maar graag toch nog een Roedolph wil proeven zal zich wel moeten haasten. Er is slechts een oplage van 500 liter gebrouwd. Maar wie langs de Wijnegemse Drankenhal of De Kroon in Wijnegem gaat, zal ongetwijfeld zijn gading vinden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio