© Erik Maes

© Erik Maes

© Erik Maes

© Erik Maes

1 / 4

Gerard (89) speelt al meer dan vier decennia elke week bridge

Gerard Pacqué (89) en vrienden spelen al méér dan 40 jaar bridge. Wekelijks komt de club één avond en twee namiddagen samen voor telkens drie en een half uur puur kaartplezier.

Erik Maes

Wie andere mensen wil leren kennen en tegelijk de hersenen wil oefenen, vindt in het spelen van bridge het ideale tijdverdrijf. Spelleider Gerard Pacqué, die al vanaf zijn 23e bezig is met de wereldsport bridge, mag wekelijks 20 spelers verwelkomen waaronder zijn goede vriend Guido Ravijts van die andere Schotense bridgeclub Boerke’n Aas.

René Van Nederkassel, na tien jaar helemaal bezeten van dit spel, vertelt hoe het begon, “Na een fietstochtje nam ik samen met mijn echtgenote een pauze in sportcentrum de Witte Wilg waar toen net bridge gespeeld werd. Ik ging een kijkje nemen en kwam al snel in de ban om zelf bridge te spelen. Ik nam les en eens ik het spel door had, kan ik wel zeggen dat bridge in vergelijking met andere kaartspellen echt het neusje van de zalm is."

Wie graag ook bridge wil spelen is altijd welkom bij Gerard Pacqué en vrienden. Maandag wordt er om 13.30 uur gespeeld in de cafetaria van Sportcentrum Gym en op woensdag om 13.30 uur en op donderdag om 19 uur in taverne Vordensteyn. Een starter wordt wel gevraagd om eerst 20 lesuren te volgen bij de Vlaamse Bridgeliga, nadien is het enkel maar spelen en ervaring opdoen.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio