© Erik Maes

© Erik Maes

© Erik Maes

© Erik Maes

© Erik Maes

© Erik Maes

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sinterklaas verrast kinderen tijdens zaterdagmarkt

Sinterklaas en zwarte Piet brachten op uitnodiging van de marktcommissie een bezoekje aan de wekelijkse zaterdagmarkt. Daar troffen zij enkel maar brave kinderen die een eerste cadeautje in ontvangst mochten nemen.

Erik Maes

De zaterdagmarkt in de Rodeborgstraat en Gelmelenstraat lokt altijd vele jonge gezinnen. Ondanks een drukke agenda namen Sinterklaas en zwarte Piet de tijd om langs te komen, zagen enkel maar blije gezichten en mochten vele brieven en mooie tekeningen in ontvangst nemen.

Marktleider Johan De Kimpe, die het bezoek van de Sint mee in goede banen leidde, kan terugblikken op een mooie actie. “De samenwerking met alle betrokkenen is vlekkeloos verlopen en voor het snoepgoed mogen we rekenen op de collega-marktkramers die met 80 kilo mandarijnen, 20 kilo snoep en 200 speculazen zéér gul geweest zijn.”

Sinterklaas en zwarte Piet, die ’s namiddags in het Sportpaleis bij K3 verwacht werden, namen rond de middag afscheid van de Schotense kinderen. Dinsdag 6 december keren ze terug, want als we het goed gehoord hebben zullen Sinterklaas en zwarte Piet ook in Schoten heel veel werk hebben.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio