Jong CD&V Schoten wenst iedereen een veilig schoolbegin

Ludo Geysen, Dieter Peeters en Olivier Van Hoornyck klaar voor de bedeling van de affiches Veilig School Begin Foto: Erik maes

Jong CD&V Schoten wenst iedereen een veilig schoolbegin

Print
Schoten - De jongeren van CD&V Schoten doen mee aan de actie 'Veilig schoolbegin'. Met het verspreiden van 5000 affiches vragen zij bewoners om hun steentje bij te dragen tot een veiligere schoolomgeving.

Jong CD&V vraagt om de affiche massaal voor het raam te hangen. Hoe meer affiches in het straatbeeld te zien zijn, hoe meer mensen je attent maakt op hun weggedrag en hoe veiliger de schoolomgeving wordt, is de redenering.

Zelf verkeersregels respecteren en het goede voorbeeld geven aan onze kinderen is natuurlijk van cruciaal belang. Met de affiche worden volwassenen gevraagd om hun snelheid aan te passen, zeker in een zone 30 of aan een bushalte, over te steken aan het zebrapad, verkeerslichten en verkeersregels te respecteren.

Kinderen, die het verkeer al eens durven uit het oog verliezen als ze hun klasgenootjes terugzien, worden opgeroepen om hun zichtbaarheid te verhogen. Wees geen grijze muis, maar draag felle kledij en een boekentas met reflecterende strips is het motto.

Tot slot roepen de jongeren ouders, grootouders, juffen en meesters op om deze actie mee te ondersteunen en zo samen te zorgen voor een veiligere schoolomgeving. De actie van Jong CD&V loopt van 31 augustus tot 20 september en wie mee doet, maakt kans op een mooie prijs.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio