Windstoot maakt einde aan straatfeest in Peter Benoitstraat

Print

Eén van de drie feesttenten werd opgelicht, kwam terecht in de voortuin van Stefan Lauwrs en An De Beuckelaer en maakte een abrupt einde aan het straatfeest Foto: Jos Gilles

Schoten - Met een straatfeest zetten de bewoners van de Peter Benoitstraat jaarlijks de grote vakantie in. Het feestje startte dinsdag in een opperbeste stemming tot een zware windstoot één van de drie feesttenten wegblies en onvoorzien een abrupt einde maakte aan een gezellige avond.

Met drie gezellig ingerichte feesttenten mochten alle bewoners van de Peter Benoitstraat aanschuiven voor een lekker diner dat voor de gelegenheid klaargemaakt was door traiteur de Kippenkoning. Omstreeks 18u30 trokken de hemelsluizen zich open maar omdat iedereen droog zat, bleef iedereen zitten en gezellig verder feesten. Een uur later was het plots schrikken toen een windstoot één van de drie tenten oplichtte en neerplofte in de voortuin van Stephan Lauwers en An De Beuckelaer. 

Bewoner Théo Van Bueren was aangeslagen maar ook opgelucht. “Als je ziet waar de feesttent terecht gekomen is, zijn we blij dat op enkele  blauwe plekken na niemand gewond is. We hebben beslist om het straatfeest stop te zetten en elkaar te helpen. Dankzij een zéér goede onderlinge verstandhouding verliep dat ondanks de aanhoudende regen zeer vlot. Zo hebben we erger kunnen voorkomen wat gerust een voorbeeld genoemd mag worden voor onze gemeente.”

De bewoners van de Peter Benoitstraat zijn er nog steeds niet goed van maar verliezen hun goed humeur niet. Volgend jaar is het weer grote vakantie en ook dan organiseren ze een nieuw straatfeest. Er zal dan wel bekeken worden hoe de tenten nog beter verankerd kunnen worden zodat regen en wind het feestje niet meer kunnen vergallen.

 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio