© erik maes

© Peter Elsen

© Peter Elsen

© Peter Elsen

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Jeugdclub bestelde allergrootste Belgische vlag in... Polen

Kaddish in Schoten is net als vele andere cafés helemaal in de ban van de Rode Duivels. Om de uitgelaten voetbalsfeer wat extra kleur te geven, heeft het jeugdhuis zijn dak versierd met een grote Belgische driekleur.

Erik Maes

Het was een idee van de kern om na de gewonnen wedstrijd tegen Ierland een vlag zo groot als het dak van het jeugdhuis te bestellen. In België was deze maat echter niet meer voorradig, maar na een korte zoektocht werd nog een exemplaar in Polen gevonden.

Uit veiligheidsoverwegingen mochten de jonge kernleden zelf niet op het dak klimmen, maar enkele ouders zochten graag mee naar een oplossing. Dakwerker Jan Van Ginneken uit Brecht werd er bij gehaald om de vlag vakkundig en veilig op het dak te bevestigen..

Woensdagnamiddag werd de vlag met de hulp van enkele vrijwilligers in een mum van tijd op haar plaats gelegd. Wie vrijdag in Kaddish op groot scherm naar België Wales komt kijken, zal er rotsvast van overtuigd zijn dat deze extra troef onze Rode Duivels naar de halve finale zal leiden.MEER OVER EK Voetbal in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio