150 jaar Schotense vaartgeschiedenis te zien bij Scot

Print

180 foto's vertellen na drie weken noeste arbeid het verhaal van 150 jaar Schotense vaartgeschiedenis Foto: Guido Van Leemputten

Schoten - SCOT presenteert in het Arsenaal de geschiedenis van 150 jaar Schotense vaart. Met een fototentoonstelling en een digitale presentatie laat de heemkundige kring een beeld zien van de invloeden die de waterloop uitoefent op Schoten en haar bevolking.

180 foto’s, geselecteerd uit het rijke archief van de beeldbank en geïllustreerd met passende teksten, vertellen na drie weken intense arbeid, het verhaal van 150 jaar Schotense vaart. Voor enkele thema’s heeft SCOT ook buiten de gemeentegrenzen beeldmateriaal verzameld.

Zo zijn er voor bruggen en sassen, plannen beschikbaar van de dienst der scheepvaart met wie de heemkundige kring al enkele jaren een goede relatie heeft. Voor de Rothorn, een schip dat in 1949 gebouwd werd op de Schotense scheepswerf van Eugène Herbosch, is er extra informatie gevonden in Nederland en Zwitserland.    

Wie graag wil terugkijken op het Schotense luik van deze boeiende vaartgeschiedenis moet zeker eens langslopen in het Arsenaal aan de Sint-Cordulastraat 23-25. Je kan er terecht op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni telkens van 13u tot 17u, op zondag 19 juni van 10u tot 17u en op zaterdag 2 juli en zondag 3 juli telkens van 13u tot 17u.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio