© Koen De Boeck

© Koen De Boeck

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

KWB Deuzeld fietst naar Scherpenheuvel

KWB Deuzeld trok zondag op bedevaart naar Scherpenheuvel. Acht pelgrims namen de uitdaging aan en reden per fiets heen en weer naar de basiliek waar ze opgewacht werden door een schare enthousiaste supporters.

Erik Maes

Zondag om 7 uur was het voor de pelgrims verzamelen aan de trappen van de Heilig Hart kerk of vijf minuten later op de hoek van de Quinten Matsijsstraat en Kruiningenstraat. Initiatiefnemer Koen De Boeck had via het fiets knooppuntennetwerk een fietsvriendelijk en autoluw traject uitgestippeld en telkens na 30 kilometer een halte in Olen en Itegem voorzien om even op adem te komen.

De aanloop was vrij koud maar langzaam warmde het op en verliep de heenrit rimpellloos. Bij aankomst in Scherpenheuvel werden de pelgrims opgewacht door een tiental supporters van den Deuzeld. Na een kort bezoek aan de basiliek en een middagmaal in taverne Sint Jozef was het stilaan tijd om terug te fietsen. De acht pelgrims kregen het gezelschap van een negende pelgrim die er voor gekozen had om enkel mee terug te fietsen.

Ook de terugrit verliep vlekkeloos en met het zeer aangename weer was er tijdens de halte in Itegem zelfs even de tijd voor een terrasje. Omstreeks 18u30 maakten de pelgrims onder luid applaus hun opwachting aan de kerk van Heilig Hart waar ze moe, maar tevreden en gelouterd huiswaarts keerden maar ook reeds plannen maken om volgend jaar weer naar Scherpenheuvel te fietsen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners