Jongenschiro Sint Filippus kuist sluikstort op

Print

De chiroleiders van Sint Filippus hebben alles weer proper gemaakt en duimen dat iedereen het nu netjes houdt Foto: Erik Maes

Schoten - Een afgelegen hoekje van het speelterrein van de jongenschiro van Sint Filippus wordt alle vele jaren gebruikt als sluikstort. Zondag staken de leiders en volwassen begeleiding zelf de handen uit de mouwen en maakten het lapje grond weer helemaal proper.

De hoek van de Amerlolaan en Ridder Walter Van Havrelaan maakt deel uit van het speelterrein van de jongenschiro maar wordt al vele jaren ontsierd door snoeiafval en zwerfvuil. Wanneer ook een vuurdoorn met scherpe naalden van wel 4 centimeter opgemerkt werd, kwam alles  in een stroomversnelling.

Eric Verberck, die de jongenschiro mee begeleidt, trok aan de alarmbel, “Voor de vele kinderen die hier spelen was het met die vuurdoorn helemaal niet meer veilig. We namen zowel contact op met de kerkfabriek die eigenaar is van de grond als het gemeentebestuur die snel een afvalcontainer beschikbaar stelde. Zondag zijn we na een stevig ontbijt gestart met de grote kuis en hebben we tegen de avond zo'n 8 kubieke meter sluikstort verwijderd.”

De jongenschiro hoopt nu dat het terrein netjes zal blijven en heeft de buren per brief gevraagd om geen snoeiafval meer te storten en tegen hardleerse sluikstorters mee een oogje in het zeil te houden. Ook de tuinders die het lapje grond naast het speelterrein bewerken zijn gevraagd om de beek naast het terrein niet te gebruiken om er groenafval te storten.    

 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio