Sportclubs SAV, STOS en De Otters geven samen bloed

Print

Mia Ketels is blij met de komst van Tunkring Stos Foto: Erik Maes

Schoten - Rode Kruis Schoten organiseerde dinsdag een nieuwe bloedinzameling in feestzaal de Kaekelaar. Met dank aan een ruime delegatie van duikclub De Otters, turnkring STOS en de Schotense Atletiekvereniging (SAV) werd het doel van 300 bloedgiften ruimschoots overschreden.

Bloed geven is een persoonlijk keuze, maar in groep kunnen twijfelaars vaak over de streep getrokken worden. Na de eerste bloedgift van 2016 jaar lanceerde het Rode Kruis dan ook een oproep aan alle Schotense sportverenigingen om massaal deel te nemen aan de bloedinzameling van dinsdag 29 maart.  

De oproep viel niet in dovemansoren bij duikclub De Otters, turnkring STOS en de Schotense Atletiekvereniging(SAV) die hun leden aanspoorden om bloed te komen geven. Ook de Schotense handbalclub had zich gemeld maar moest door vertraging  op de terugweg van hun groepsuitstap naar Praag op het laatste nippertje afzeggen.

Uiteindelijk klokte het Schotense Rode Kruis af op 327 bloedgiften. Naast 31 giften van nieuwkomers waren De Otters met 4, STOS met 8 en SAV met 25 samen goed voor 37 sportieve bloedgiften. De drie sportclubs zullen later op het jaar gehuldigd worden door het Rode Kruis, het Bloedtransfusiecentrum en de Sportdienst, en duimen dat bij een nieuwe bloedinzameling nog meer sportclubs hun voorbeeld zullen volgen.    

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio