© Erik Maes

© Erik Maes

© Erik Maes

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Chiro Antoontje laat met bier aan 't spit proeven van lokale bieren

De tweede editie van ‘Bier aan ’t spit’ bracht zaterdagavond veel volk naar de lokalen van Chiro Antoontje. Met de opbrengst van deze unieke bieravond wil de oud leiding haar steentje bijdragen aan de werking van deze bloeiende jeugdbeweging.

Erik Maes

Oud leiders Steven Van Rompaey, Kris Van Haerenborgh, Koen Tierens, Jens Roels Mattias Deparcq, en Thomas Devriendt zijn de initiatiefnemers van ‘Bier aan 't spit. Liefhebbers van streekbieren hadden de keuze uit meer dan 30 bieren waaronder ‘het Stout Mokke’ en ‘het Schotens Leckse’ maar ook uit bieren die door het Antwerps biercollege aanbevolen werden.

Zij die geen bier lusten hadden konden ook langs komen voor een warme hap laat Steven Van Rompaey ons weten,“Vorig jaar was er nog speenvarken aan 't spit maar dat bereiden was niet zo vanzelfsprekend. Dit jaar hebben we wat bijgestuurd en vier type broodjes op het menu gezet zoals ‘American Beauty’,‘Chick', 'El Mariachi' en 'my big fat greek hot dog’ die geserveerd werden met gegrilde worst en in de smaak vallen.”

Tijdens ons bezoek aan de chirolokalen aan de Antoon Van Dijckstraat heerste een gezellige drukte. Naast de eigen chirojeugd troffen we ook veel oud leiding, ouders, buurtbewoners en parochiemedewerkers die graag eens kwamen proeven. De zes oud leiders zagen dat de avond een succes was en overwegen om volgend jaar ook op vrijdagavond open te houden zodat er nog meer volk kan langs komen.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio