Kodokan zorgt voor geslaagd provinciaal jeugdkampioenschap judo

Voorzitter en hoofdtrainer Jan Aertssen is terecht fier op de zilveren medaille van jeugdproduct Gagik Tsatinyan. Foto: Erik Maes

Kodokan zorgt voor geslaagd provinciaal jeugdkampioenschap judo

Print
Schoten - Het provinciaal jeugdkampioenschap judo vond afgelopen zondag plaats in sporthal Vordensteyn. Het toernooi, dat ingericht werd door de Schotense judoclub Kodokan, mocht rekenen op een sterk deelnemersveld en kreeg met de zilveren medaille van haar clublid Gagik Tsatinyan (15) nog wat extra glans.

Judoclub Kodokan werd in 1970 opgericht door Roger Holemans en wordt sinds 1991 onafgebroken geleid door Jan Aertssen en zijn echtgenote Linda Tyteca. In de ‘Dojo’ aan de Vordensteynstraat kunnen jeugd en senioren onder begeleiding van ervaren trainers vier maal per week trainen en nemen ze regelmatig deel aan kampioenschappen.

Zondag was de judoclub gastheer voor het provinciaal jeugdkampioenschap voor de categorieën -15, -18 en -21 jaar. Met 240 deelnemers werd het toernooi door kenners ervaren als hoogstaand en door Jan Geboers en Patrick Heylen, vader van judoka Ilse Heylen en secretaris van het provinciaal comité, bestempeld als een zeer goede organisatie.

Jan Aertssen, al vele jaren de drijvende kracht achter Kodokan, mag fier zijn op dit rapport. “Als kind deed ik aan dressuur maar om te leren vallen ben ik naar de judoles gegaan en haalde ik mijn zwarte gordel. Sindsdien heeft de judomicrobe me niet meer losgelaten en geef ik als hoofdtrainer alle kansen aan onze jeugd. Ik merk wel dat het aantal daalt maar ben ervan overtuigd dat na de Olympische spelen in Rio, waar we een reële kans op een medaille hebben, meer jongeren zullen aansluiten.”

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio