Zaal Don Bosco steekt in nieuw kleedje

Print

Marie Josephe, Elsa, Kristel, Lucienne en Ursula waren onder de indruk van de nieuwe inrichting en decoratie Foto: Erik Maes

Schoten - De parochiezaal van Don Bosco aan de Hendrik Consciencestraat in Schoten werd de voorbije maanden grondig vernieuwd. Tijdens een gezellig kaas- en vleesbuffet dat gepresenteerd werd door Femma en KWB Sint-Cordula, konden 108 gasten het resultaat van deze renovatie bewonderen.

Lokaal Don Bosco dateert van de jaren dertig en wordt al vele jaren intensief gebruikt door Femma, KWB, Chiro en Okra. Regelmatig wordt het zaaltje ook verhuurd voor privé aangelegenheden maar was door de tand des tijds en strengere veiligheidsvoorschriften stilaan aan vernieuwing toe.

Enkele vrijwilligers namen in de zomer van 2014 de keuken onder handen maar het was al snel duidelijk dat de renovatie van de zaal uitbesteed moest worden. In samenspraak met de Kerkraad gingen in oktober 2015 enkele aannemers van start gingen met de vernieuwing van muren, plafond en vloer.

Enkele maanden later is het zaaltje niet meer te herkennen en beantwoordt het helemaal aan de hedendaagse normen. Het enige wat nu nog rest is de vervanging van de ouderwetse stoelen en de aankoop van enkele extra’s maar het zalencomité heeft er hoop op dat dit snel kan gebeuren.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio