© Peter Elsen

Johan Van Overstraeten verkozen tot nieuwe hoofdman van Sint-Sebastiaansgilde

Bij de Sint-Sebastiaansgilde vond zaterdagavond het jaarlijks teerfeest plaats. Tijdens deze feestelijke algemene vergadering werd Johan Van Overstraeten voor de volgende vijf jaar verkozen tot nieuwe hoofdman.

Erik Maes

De schuttersgilde, die haar wortels heeft in 1577 en in 1972 heropgericht werd, telt vandaag zo'n 110 leden. Wekelijks wordt er verzameld in het schutterslokaal aan de Lodewijk Weytenstraat. Onder begeleiding van ervaren instructeurs schieten jeugd en volwassenen op de liggende wip en wordt door de vereniging tekst en uitleg gegeven over eeuwenoude tradities.

Naast de keuze voor Johan Van Overstraeten als hoofdman van de schuttersgilde werd ook gekozen voor Els Borgmans en Bert Van Eyck die respectievelijk als gildemoeder en tweede deken deel zullen uitmaken van de Gilderaad. Om op termijn meer leden te kunnen engageren werd tot slot ook een adviesraad opgericht die geleid zal worden door Benny Van Rompay.

Na de verkiezing trokken de leden in traditionele klederdracht naar de Sint-Cordula kerk. Pastor Flor Stes, zelf ook erelid van de gilde, ging de dankviering voor en mocht uit handen van Kiran Van Overstraeten de traditionele paaskaars in ontvangst nemen. Na de viering trok het gezelschap weer naar het schutterslokaal waar de feestelijkheden nog tot in de vroege uurtjes werden verder gezet.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio