© Aqndré Backx

© André Backx

© André Backx

1 / 3

Stroompanne zorgt voor gezellig straatfeestje

De wijk Klarre Warre werd op de avond van tweede kerstdag opgeschrikt door een lichte 'beving'. Een doorgebrande voedingskabel zorgde voor een stroompanne in de Frans Breugelmansstraat en liet de bewoners massaal naar buiten komen.

Erik Maes

Tijdens de uitzending van de film 'Aliens' begonnen de lichten in huizen aan de Frans Breugelmansstraat plots te knipperen en viel de stroom uit aan de kant met onpare nummers. Al snel was duidelijk dat het geen invasie van buitenaardse wezens was maar wel dat om een gewone stroompanne ging.

Een doorwinterde ploeg van Eandis was snel ter plaatse, deed de nodige vaststellingen en begon met graafwerken aan huisnummer 25. Omdat de film toch niet langer meer gevolgd kon worden was een babbel tussen de bewoners het enige wat nog restte en op haar beurt zelfs uitmondde in een gezellig straatfeestje.

Tijdens de drukte had een buurbewoonster haar deur dichtgetrokken en haar sleutels laten binnenliggen. Gelukkig stond het bovenraam open en werd met een ladder ook dit probleem opgelost. Zondagochtend omstreeks half één was er weer stroom en werden de arbeiders van Eandis door de bewoners getrakteerd op een glaasje cava als dank voor hun snelle en efficiënte interventie.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio