Nahima Lanjri en CD&V Schoten-Brasschaat vluchten niet voor asielzoekers.

Voorzitter Lode De Kesel mocht samen met jongerenvoorzitter An-Katrien de Pooter, OCMW-voorzitter Katrijn Van Osta, moderator Sandra Denis en opkomend talent Wouter Boscart terugblikken op een geslaagde gespreksavond met kamerlid Nahima Lanjri. Foto: Erik Maes

Nahima Lanjri en CD&V Schoten-Brasschaat vluchten niet voor asielzoekers.

Print
Schoten - CD&V Schoten en Brasschaat hadden donderdagavond in het lokaal dienstencentrum Cogelshof een gespreksavond met kamerlid Nahima Lanjri. Centraal thema was de vluchtelingencrisis die niet enkel de media en politici beroert, maar ook bij vele mensen vragen oproept.

Na een korte inleiding van moderator Sandra Denis begon de gespreksavond met een minuut stilte van de 50 aanwezigen ter nagedachtenis aan de terreurslachtoffers in Parijs. Na dit zeer ingetogen moment hing Lanjri met haar betoog een beeld op van de vluchtelingencrisis. Ook de wetgeving kreeg aandacht en op misvattingen die de ronde doen gaf Lanjri een antwoord.  

Na de pauze was het aan OCMW-voorzitters Katrijn Van Osta en Bart Brughmans om het publiek uit te leggen hoe Schoten en Brasschaat de toegewezen asielzoekers zullen opvangen. Het zal inspanningen vragen maar beide gemeenten zullen hun verantwoordelijkheid opnemen klonk het in koor.

Tot slot kreeg het publiek uitvoerig de kans om vragen te stellen aan Lanjri en de OCMW-voorziters. Naast gerichte vragen werden ook enkele met een scherp kantje gesteld die een aantal pittige discussies op gang brachten. Moderator Sandra Denis had echter alles netjes onder controle en mocht de avond afsluiten met een oorverdovend applaus voor kamerlid Nahima Lanjri.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio