Reddingsplan voor 160 jaar oude beuken Kasteeldreef in de maak

De bewoners van de Kasteeldreef zijn verheugd over het initiatief van schepen Erik Block(midden) en zullen bij het parkeren zelf het goede voorbeeld geven. Foto: Erik Maes

Reddingsplan voor 160 jaar oude beuken Kasteeldreef in de maak

Print
Schoten - De beuken van de Kasteeldreef in Schoten dreigen door de parkeerdruk op termijn af te sterven. Schepen van Milieu Erik Block(CD&V) wil het niet zover laten komen en heeft een ambitieus plan uitgewerkt dat dit uniek en beschermd dorpsgezicht moet vrijwaren van verdere aftakeling.

Uit studies is gebleken dat de beuken van de Kasteeldreef een hoge ecologische waarde hebben en zelfs zorgen voor een verkoelend effect op het centrum. Om ook de volgende generaties te laten genieten van deze grootse monumenten dringt een drastische verandering van het parkeerregime in de Kasteeldreef zich op.

Na een eerste overleg met schepen Erik Block en gemeentediensten zullen de bewoners het goede voorbeeld geven en het parkeren tussen de bomen loslaten. Tijdens de organisatie van de scholencross en Halloweenmarkt is afgesproken om een proefproject te starten. De zijbermen van de Kasteeldreef worden met nadarbarelen en linten afgespannen. Auto’s die toch de Kasteeldreef inrijden zullen via de Papenaardekenstraat afgeleid worden naar het grasveld gelegen tussen de Metropoolstraat en Liebiglaan. In de Kasteeldreef zelf zal er nog op de reguliere manier langs de baan zelf kunnen worden geparkeerd.

Nadien volgt een evaluatie en zal er ook gesproken worden met de organisatoren van de Scheldeprijs, Hello! Schoten en de andere evenementen die plaats vinden in het park. Met wat geluk kan er in 2016-2017 gestart worden met een grondige aanpak van de Kasteeldreef dat uiteindelijk moet leiden naar de redding van de beuken.

 

 

 

 

 

     

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio