Ouderraad zet leerlingen aan tot meer lezen

Virginia Vos en Patrick Kiebooms van de Ouderraad, Juffrouw Veerle en Michel Pauwels van Pardoes dagen samen met enkele leerlingen iedereen uit om meer boeken te lezen Foto: Erik Maes

Ouderraad zet leerlingen aan tot meer lezen

Print
Schoten - Donderdag en vrijdag vond in basisschool Sint Cordula de vierde jeugdboekenbeurs plaats. Samen met Michel Pauwels, freelance medewerker bij uitgeverij Pardoes, had de ouderraad gezorgd voor een aantrekkelijk aanbod van gekende en minder gekende jeugdboeken.

Dit jaar stonden de avonturen van Carlo Cabana centraal. Deze boekenreeks die over een superkluns gaat, wordt geschreven door Bjorn Van den Eynde die ook gekend is als scenarioschrijver voor Ketnet en Studio 100. Ook het werk van Geronimo Stilton, Marc De Bel en Clincus Boomschors blijven tot de verbeelding spreken en kregen veel aandacht van het jonge volkje.

Naast de verkoop werd er op woensdag tijdens de lesuren ook tijd uitgetrokken voor het educatieve. Op uitnodiging van de ouderraad gaf Marleen Rosiers van het Vertelatelier voorleessessies aan de leerlingen van het tweede, derde en vierde leerjaar die zo aangemoedigd werden om meer te lezen.

Patrick Kiebooms, voorzitter van de ouderraad, was opgetogen met de opkomst. “Met de opbrengst van de boekenverkoop kunnen we de schoolbibliotheek verder uitbreiden. We zijn wel nog op zoek naar iemand om deze actief te beheren zodat er nog meer gelezen kan worden door onze leerlingen.”     

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio