© Erik Maes

Leerlingen van Sint Filippus stappen en fietsen voor Coda

Marijke Geerts overleed op zondag 1 maart op 28-jarige leeftijd aan kanker. Onder impuls van leerkracht Marissa Kersmaekers organiseerde basisschool Sint Filippus op donderdag 18 maart een sponsortocht ten voordele van Coda Hospice waar Marijke de laatste twee weken van haar leven verbleef.

Erik Maes

Marijke Geerts, oud-leerlinge van basisschool Sint Fillipus, was de steun en toeverlaat voor heel wat leerkrachten en stak als vrijwilligster met veel plezier een handje toe tijdens tal van schoolactiviteiten. Toen één jaar geleden vastgesteld werd dat ze ongeneeslijk ziek was en tijdens de krokusvakantie opgenomen werd in Coda, ging er een schokgolf door de school.

Marijke, die het lastig vond om nu zelf verzorgd te worden, wilde zich ondanks haar ziekte nuttig blijven maken. Toen Marissa Kersmaekers met het idee kwam om voor Coda een sponsortocht te organiseren, kon dit bij Marijke op veel bijval rekenen en schoot het schoolteam in actie.

De sponsortocht kon ze zelf niet meer bijwonen maar als ultiem eerbetoon werd door kleuters, leerlingen, leerkrachten en sympathisanten een bedrag van 2650 euro ingezameld. Donderdagnamiddag werd in het bijzijn van Christel Dierckx en Luc Geerts, de zichtbaar ontroerde maar ook fiere ouders van Marijke, het ingezamelde bedrag overhandigd aan Ann Schrauwen, hoofdverpleegkundige bij Coda Hospice die namens de instelling dankbaar was voor het geleverde werk van de school.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio