Twee nachten kamperen om kleuter in te schrijven

De band onder de ouders kan er enkel maar beter van worden en om de tijd te doden werd er ook veel gekaart. Foto: Erik Maes

Twee nachten kamperen om kleuter in te schrijven

Print
Schoten - Vanaf 2 maart kunnen kleuters ingeschreven worden voor het nieuwe schooljaar. In de kleuterscholen van Sint-Cordula zijn slechts 4 en 13 plaatsen beschikbaar. Om zeker te zijn van een plaats hadden enkele ouders zaterdagochtend al postgevat aan de schoolpoort.

Drie jaar geleden werd beslist dat nieuwe kleuters niet meer gedurende het ganse schooljaar ingeschreven konden worden maar pas vanaf de eerste dag van maart. “Onze scholen hebben ervoor gekozen om ouders een vrije schoolkeuze te geven en niet te werken met een aanmeldingsysteem. Het aantal vrije plaatsen is beperkt en we vermoeden dat hierdoor zaterdag een lichte paniekreactie ontstaan is. Om het aanschuiven draaglijk te maken hebben we het sanitairblok en de speelplaats opengesteld en kan er zondagavond in de turnzaal geslapen worden”, laat directie Veerle Molkens ons weten.

Tijdens ons bezoek aan de leraarskamer treffen we enkele ouders aan maar ook een grootvader en een oom die speciaal uit Hasselt gekomen zijn om enkele uren over te nemen. “We schikken ons in ons lot maar de sfeer onder elkaar zit gelukkig goed. We zijn de directie ook dankbaar dat zij het nodige voorzien hebben om het wachten draaglijk te maken want het is buiten veel te koud”, aldus Yves De Mey en Stephanie Coppens die net op tijd zijn om hun dochters in te schrijven.

Voor het derde jaar op rij is het nu aanschuiven geblazen. We staken ons licht op bij schepen van onderwijs Lieven De Smet. “De scholen maken deel uit van een bepaald net en daar kunnen we als gemeente weinig aan veranderen. Ik hoop wel dat de doelbewuste keuze van ouders om hun kind in een bepaalde school in te schrijven ook zal leiden tot een sterk engagement om hun medewerking te verlenen tijdens naschoolse activiteiten.” 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio