Herinnering aan clubicoon Jos De Borger nog steeds springlevend

Lieveke Luyckx liep een opmerkelijke tijd bij de masters dames +35 jaar en mocht uit handen van Lieve en Frans De Borger haar trofee in ontvangst nemen. Foto: Erik

Herinnering aan clubicoon Jos De Borger nog steeds springlevend

Print
Schoten - 186 lopers kwamen zaterdag aan de start voor de 18e Memorial Jos De Borger. Deze wedstrijd die geen deel uitmaakt van het wintercriterium veldlopen is intussen uitgegroeid tot een klassieker en staat in vele agenda's met stip genoteerd.

Jos De Borger, één van de stichters van SAV, leerde zijn volk lopen wordt wel eens gezegd.  Toen De Borger op 31 maart 1996 op 75 jarige leeftijd geheel onverwacht overleed ging er een schok door de club.  Om de herinnering aan De Borger levendig te houden werd in februari 1998 in het park de eerste Memorial gelopen.  

Ook dit jaar waren er weer heel wat opmerkelijke pestaties te noteren met o.m. zeven maal goud voor lopers van SAV.  Astrid Van Breedam bij de benjamins, Thomas Willems bij de miniemen, Tias Janssens bij de kadetten, Sarah Germeys en Yannis Brichant bij de scholieren, Lieveke Luyckx bij de Masters en Tom Van Dyck bij de seniors mogen dit jaar toegevoegd worden aan de eregalerij van de club.

Opmerkelijke gasten zijn de kinderen Frans en Lieve De Borger die na het overlijden van hun vader de club nog altijd een warm hart toedragen.  Voor elke reekswinnaar voorzien zij steeds een prijs, maken er een erezaak van om deze persoonlijk te overhandigen en zorgen er zo mee voor dat in de club de herinnering aan hun vader levendig blijft.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio