Chris en Walter samen goed voor 242 bloedgiften

Luc Bastenie die in zijn vrije tijd een recreatief loper is kwam voor de 66e keer bloed geven en was er duidelijk gerust in Foto: Erik

Chris en Walter samen goed voor 242 bloedgiften

Schoten - 300 donoren meldden zich in feestzaal de Kaekelaar voor de trimestriële bloedinzameling van het Rode Kruis en hadden elk een goede reden om een stukje van zich zelf te schenken.

Toen hun kindje op 14 maanden gestorven was aan een ziekte hadden Chris Janssens en Walter Beckwé besloten om donor te worden in de hoop dat andere kinderen er mee geholpen konden worden.  Als vrijwilligers bij het Rode Kruis hebben ze als ambulancier ook heel wat meegemaakt wat nog een extra stimulans was om bloed te blijven geven.

“We worden intussen al wel een dagje ouder maar we voelen ons nog kerngezond. We zijn dan ook blij dat enkele jaren geleden de maximumleeftijd verhoogd werd tot 70 jaar zodat we nog enkele jaren bloed kunnen blijven geven”, aldus Chris.

Ook heel wat jonge mensen kwamen voor de eerste keer bloed geven. Valerie Mattheussens was één van hen en werd over de streep getrokken door haar vriendin Lenny Clarijs die zelf al acht jaar bloed geeft.Valerie voelde zich in eerste instantie wat onwennig want na het verplichte bloedonderzoek vindt men wel eens iets, maar al snel had ze er alle vertrouwen in en was ze vooral blij dat ze iets goed kan doen.

“Als we 300 bloedgevers halen kunnen we spreken van een geslaagde bloedgift en het ziet er naar uit dat we dit aantal ook deze keer zullen halen", aldus een tevreden Vic Verstrepen die wegens ziekte van Mia Ketels de coördinatie in handen had.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio